Част от света се е втренчил в границата между Венецуела и Колумбия. Всички очакват военно нападениe срещу Боливарската Република от „обединените демократични сили в света“. Друга част наблюдава Донбас и очаква по тези многострадални земи да започне Четвъртата световна война. Третата световна война започна на 5 март 1946 г. с произнесената реч от Уинстън Чърчил във Фултън.

В ранното утро на 26 февруари 2019 г. 12 многоцелеви изтребители от индийските ВВС „Дасо Мираж 2000“ нанесоха бомбен удар върху лагер за подготовка на терористи на терористичната организация „Джаиш е Мохамед“ в Пакистан. Индийската страна в лицето на своя външен зам.-министър Виджай Гокхале е категорична, че ударът е бил „абсолютно необходим“. В лагера са се подготвяли терористи-смъртници. Планирано е било те да бъдат прехвърлени в Индия със задача да подготвят и извършат серия от взривове.

На 14 февруари терористите от „Джаиш е Мохамед“ извършиха кървав терористичен акт, в резултат на който загинаха 45 индийски войници. В отговор на терористичното нападение индийските ВВС отвърнаха с въздушна атака срещу терористичния лагер, разположен в пакистанския Кашмир. Според пакистанския министър на външните работи Шах Махмуд Куреши неговата страна е готова да защити своите граници и има право на самоотбрана. По данни на пакистанската страна, ВВС на Пакистан са „отговорили“ на индийските изтребители. И „Миражите“ са били принудени да се изтеглят от пакистанското въздушно пространство.

След индийско-пакистанския сблъсък на практика имаме война между две ядрени държави, които са вкарали в употреба своите бойни авиации. Индийският посланик в Исламабад бе отзован за консултации в Делхи след като бе извършен терористичния акт срещу индийските военнослужащи. Освен това индийците повишиха с 200% вноса на пакистански стоки в Индия. Пакистанците на свой ред също отзоваха своя посланик в Делхи.

Войните между Пакистан и Индия са общо три. Първата избухва през 1947 г. Ябълката на раздора е Кашмир, бившо княжество в Хималаите, чиято територия е оспорвана от Индия, Пакистан и Китай. Втората индо-пакистанска война започва през 1965 г. Отново причината е Кашмир. Третата война започва през 1971 г. Тя е най-широкомащабната. В резултат на нея се отделя територия от Пакистан, която се провъзгласява за държавата Бангладеш.

Съвсем наскоро в Пакистан бе убит доктор Шакил Африди. Неговото име стана известно през 2012 г. около историята с Осама бин Ладен. Според Хилъри Клинтън, министъра на отбраната и тогавашния директор на ЦРУ Леон Панета доктор Африди е инициирал събиране на кръвни проби за анализ с претекст, че ще послужат за ваксинации. В действителност целта е била изследване на ДНК-то на пробите. По този начин доктор Африди открива в лицето на мирен пенсионер в пакистанския град Абботабад небезизвестния Осама Бин Ладен. Във въпросното градче са разположени всички най-важни военни училища и щабове на пакистанската армия и разузнаване. Естествено, че случайно лице няма как да живее в Абботабад. През 1985 г. градчето е главна цел на съветската 326 авиодивизия. Причината е, че на 26 април 1985 г. пакистанската армия жестоко потушава въстание на „шурави“ (руснаци). Не е ясно колко съветски военнопленици са убили пакистанците. Пленените руснаци са били незаконно държани в концентрационния лагер „Бадабер“. И тук вече става интересно!

Съгласно намеците на министъра на външните работи на Индия този „епизод“ се споменава в документите, които той се готви да публикува във връзка с терористичния акт в Индия, нападението на индийските ВВС... а също така и със смъртта на доктор Африди. А докторът беше обвинен за връзки с „Джаиш е Мохамед“ от официалните пакистански власти, намиращи се в приятелски отношения с Белия дом. Странно е, че държавният секретар, министърът на отбраната осветяват такъв ценен агент като доктор Африди. Още повече, че осветяването на агент на ЦРУ в САЩ е много тежко престъпление. Нещата стават по-ясни, ако си припомним, че Барак Обама в хода на избирателната кампания през 2012 г. енергично използва отстраняването на Осама Бин Ладен като негов личен актив. Той ръководи операцията лично от самото начало и без да ползва обичайните канали.

Смъртта на доктор Африди идва след възникването на заплахата от индийския външен министър да публикува гореспоменатите документи, както и след встъпването на 14 февруари в длъжност на генералния прокурор на САЩ Уилям Бар. Причастността на Хилъри Клинтън към някои минали събития в Пакистан е позабравена. Не е изключено Уилям Бар съвсем скоро да я напомни, изпълнявайки своите служебни задължения. Новият главен прокурор на САЩ е близък до фамилията Буш, на този пост го назначи Доналд Тръмп. Около описаната по-горе история може да се осмисли по-панорамно сключената Голяма сделка между привържениците на Доналд Тръмп и клана Буш. Тя се реализира непосредствено след погребението на Буш-старши. Май това бе неговото последно завещание и желание.