Преди и след 1989 г. най-голяма вреда на нашата страна нанася евтината и елементарна пропаганда. Още по-трагично е, че българските пропагандатори преди и след 1989 г. в по-голямата си част са едни същи хора. Едни и същи сладкопойни чучулиги. Преди комунистически агитатори. Днес преквалифицирани като евроатлантически агитатори. При повечето от тях образованието и титлите чувствително надхвърлят интелекта. И преди и сега тези хора имат един и същ проблем. И той е, че много малко българи им вярват. Считахме, че на Запад не е така с пропагандата. Но се оказа, че през последните години западняците счупиха всички рекорди по пропагандни лъжи.

Помислете! Преди часове бяха бомбардирани запаси от химическо оръжие. Поне така твърди тройната коалиция в лицето на САЩ, Франция и Великобритания. Не го прибират. Не го унищожават химическото оръжие. А го бомбардират, за да се разпространи и отрови колкото се може повече сирийци. Така излиза логически! Изглежда, че искат да спасят сирийския народ от „кръволока Асад“, за да отровят хората с химическо оръжие. Няма да се учудя, ако тръгнат да бомбардират атомен реактор или складове с бактериологично оръжие. Спектакълът, който наблюдавахме при последната бомбардировка в Сирия, е най-неудачната постановка в последно време. Пороят от лъжи в глобалните медии е умопомрачителен. Нашите сладкопойни чучулиги повтарят като папагали лъжите на CNN. Разноцветен букет „анализатори и експерти“ с платена евроатлантическа диря предлагат това на българските зрители. Един дори е представен като „външен министър в сянка“. Май бързо забравихме, че Джордж Буш и Тони Блеър яко лъгаха! Никой не ги осъди за тези измами. А след измамите в Афганистан, Либия и Ирак загинаха около 3 милиона невинни човешки същества. Та кои са сатрапите...? След последната бомбардировка в Сирия много трудно някой ще може да баламосва, че в страната има гражданска война. Няма такава. Има въоръжено нападение срещу легитимно избрана власт в Дамаск. Тройната коалиция се изплю на всички ООН-та, на международното право, на международните норми и договорки. Взе „бухалката“ и започна да налага наляво и надясно. Включи латерната с досадните пропагандни клишета от 90-те на миналия век. Пет пари не дава дали някой мислещ човек все пак вярва на „словесния и военен онанизъм“.

Русия също е в неприятна ситуация. Ако Москва бе отговорила симетрично, то щеше да загуби моментално всичко, което е руско, но е извън територията на Руската федерация. Не става дума само за вложените милиарди в американски ценни книжа (трежърис). Разни шуваловци и сечиновци ще загубят своите имоти на Запад. Разни железняци, които агитират по ОРТ и РТР ще трябва да приберат децата си от Великобритания. И тяхната не е лека. Ако Москва не отговори, пак ще бъде загубено всичко, но малко по-късно. И Русия ще загуби голяма част от своя имидж и своите съюзници. А финансовите балони на Запад ще ги прехвърлят на руския гръб. Американци и французи твърдят, че руският Генерален щаб е знаел за операцията предварително. Вероятно има документи или записани разговори. А Турция, която в последно време го играе ситуационен съюзник на Русия и Иран, не осъди агресията на тройната коалиция. Реджеп Ердоган я оцени като оправдана. Но рекламното бомбохвърляне в Сирия на тройната коалиция ще послужи като „ваксина“ за Руската федерация. Ще катализира множество оздравителни процеси.